Garudasana

Kotka – Eagle pose

Garudasana vahvistaa notkeutta, voimaa ja tasapainoa.

Keskittymiskyvylle asento on yksi parhaita. Kun kierrät ensin jalkasi ja sitten kätesi (tai toisinpäin) toistensa ympäri ja säilytät vielä tasapainon, ei arkihuolille jää mielessä tilaa.

Garuda suomennetaan kotkaksi, mutta alkuperäinen sanskriitin kielinen sana tarkoittaa Hindujen ja Buddhistien traditioissa ”lintujen kuningasta”, myyttistä, maagista lintua, joka kantoi Vishnu-jumalaa taivaan kannella. Lintu osasi liitää tuulen kannateltavana niin ettei sen koskaan tarvinnut laskeutua maahan.

Asentoa voit alkaa rakentaa joko jaloista tai käsistä. Kokeile kumpi tapa helpottaa tasapainon säilyttämisessä.

Kehon hallinta vahvistuu, tasapaino kehittyy ja voima ja notkeus seuraavat perässä. Alkuun päällimmäisen jalan varpaat voivat ottaa tukea lattiasta ja kädet tulla vastakkaisille olkapäille. Raajat kietoutuvat toistensa ympärille harjoituksen myötä, jos se on sinun rakenteellesi mahdollista.

”Istu alas” sen verran kuin on mahdollista menettämättä tasapainoa, pidä selkä suorana ja keskivartalossa hyvä tuki. Kiedo toinen jalka toisen ympärille tai nosta se toisen päälle, mikä onkaan sinulle juuri nyt mahdollista.

Käsien kietominen toistensa ympäri tuo venytystä myös hartioihin ja yläselkään. Kokeile nostaa kyynärpäitä ylöspäin tai laskeutua eteentaivutukseen kädet kiedottuina. Pidä sormet suorina ja kämmenten suunta toisiaan vasten, vaikka ne jäisivätkin enemmän alekkain kuin vastakkain.

Harjoittele jalkoja ja käsiä myös erikseen. Kotka-kädet voit yhdistää moniin istuen tehtäviin asanoihin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: