Fish pose

Kala – Matsyasana

Kala-asana on vastaliike hartiaseisonnan ja/tai auran jälkeen.

Matsyasanassa paino on kyynärpäiden varassa ja pää lepää kevyesti lattiassa. Niskalle ei lasketa painoa.

Aloita selinmakuulta, tuo kädet puolittain tai kokonaan pakaroiden alle. Kämmenet pakaroita tai lattiaa kohti, sinulle sopivampi versio selviää kokeilemalla. Tuo kyynärvarret vartalon viereen, mahdollisimman lähelle kylkiä ja paina kyynärpäitä lattiaan, nosta rintakehä ilmaan ja käännä päälaki kohti lattiaa.

Riippuen siitä, kuinka ylös rintakehäsi nousee, joko päälaki tai takaraivo osuu kevyesti alustaan. Painoa ei lasketa pään varaan, vaan kehon paino lepää kyynärpäiden ja pakaroiden varassa.

Jalkojen asentoa voit muokata omalle kehollesi ja omaan harjoitukseesi sopivaksi. Alkuun on helpointa pitää jalat suorana, pidä reidet aktiivisina ja työnnä kantapäitä poispäin itsestäsi.

Poistuessasi nosta ensin rintakehää ylemmäs ja pää ilmaan, paina leuka kaulakuoppaan ja laske selkä pyöristäen, hitaasti lattiaan lantion suunnasta aloittaen, pää laskeutuu viimeisenä, niska pitkänä.

Asanaa käytetään harjoituksessa aina hartiaseisonnan (salamba sarvangasana) ja/tai auran (halasana) jälkeen vastaliikkeenä niskan ja yläselän vahvalle eteentaivutukselle.

Vältä liikettä, jos sinulla on ongelmia verenpaineen kanssa, kärsit migreenistä tai sinulla on ollut haasteita niskan tai selän kanssa.

Kala on hyvä avaus rintakehän, vatsan ja kaulan alueelle. Se vahvistaa selän ja niskan lihaksia ja säännöllisesti harjoitettuna voi helpottaa ruuansulatusta ja hengitystä, sekä lievittää ahdistuksen tunteita.

%d bloggaajaa tykkää tästä: