Dandasana

Keppi – Staff pose

Dandasana on vahva istuma-asento, josta lähtevät kaikki muut istuma-asennot.

Dandasana eli Keppi kuuluu samaan sarjaan edellisen Chaturanga dandasanan kanssa. Kummassakin keho on hallitun jämäkkä ja ryhdikäs.

Tätäkin asanaa kannattaa harjoittaa ihan omana asentonaan, hiomista riittää, vaikka asento näyttää hyvinkin yksinkertaiselta.

Pelkästään selkä suorassa istuminen voi alkuun tuottaa hankaluuksia ja Dandasanaan tutustuminen onkin hyvä aloittaa istumista helpottavista keinoista.

Usein meillä on takareisissä kireyksiä niin, että lantion asento on kallistunut taaksepäin, mikä vaikeuttaa istuinluiden päällä pysymistä ja paino siirtyy helposti liian taakse. Tuntuu, että kaadut taaksepäin ja suorassa istuminen on ihan mahdotonta.

Tilannetta helpottamaan laita istuinluiden alle taiteltu viltti tai muu koroke jolloin lantion asento muuttuu ja suorassa istuminen helpottuu. Lisäksi voit koukistaa polvia tarpeen mukaan, varsinkin kun jatkat istuma-asennosta eteentaivutukseen.

Kun pystyt istumaan selkä suorana, kasva päälaesta pituutta kohti taivasta, kädet (tai sormenpäät) työntävät lattiaa kauemmaksi lantion vierellä, niska on pitkänä selän jatkeena. Pidä etureidet aktiivisina ja nilkat koukussa, jos jalkasi ovat suorana voit antaa kantapäiden kohota vähän irti alustasta.

Dandasana
%d bloggaajaa tykkää tästä: