Balasana

Lapsen lepoasento – Child’s pose

Lapsen lepoasento auttaa pyöristämään selän ja tarjoaa lepohetken missä tahansa vaiheessa harjoitusta.

Tämäkin helpolta vaikuttava asana voi alkuun aiheuttaa hankaluuksia, istuinluut eivät pääse lähellekään kantapäitä, polviin sattuu eikä hartioitakaan ole helppo rentouttaa.

Hae helpotusta laittamalla viltti tms. pehmuste polvitaipeeseen, anna polvien aueta niin, että ylävartalolle jää enemmän tilaa. Rintakehän alle voit ottaa tyynyn ja jäädä vähän korkeammalle, otsa voi levätä koroketta vasten.

Hae käsille asento, jossa voit vapauttaa hartiat ja niskan. Kädet eteenpäin ojennettuna voit myös hakea venytystä kainaloille ja käsivarsille. Rennot kädet voivat kaartua pään ympärille tai kääntyä alaspäin jalkojen viereen. Kokeile myös pitää kyynärpäät lattiassa pään vierellä ja nostaa kämmenet yhteen takaraivon päälle.

Lapsen lepoasentoon on helppo peruuttaa konttausasennosta, jolloin kädet jäävät automaattisesti eteenpäin. Viet painoa kohti kantapäitä, avaat ehkä polvia ja annat otsan painua alustaa vasten. Toinen lähestymissuunta on polvi-istunnasta, ota kantapäistä kiinni ja tuo otsa alustaan, vapauta kädet jalkojen viereen kämmenet ylöspäin.

Hengitä pyöreyttä alaselkään ja anna lantion, jalkojen, hartioiden ja niskan vapautua. Kuulostele miltä tuntuu, kun hengitys suuntautuu kehon takaosaan.

Balasana, child’s pose, lapsen lepoasento on valintasi silloin kun selkäsi kaipaa pyöristystä taaksetaivutusten jälkeen tai kun missä tahansa vaiheessa harjoitusta kaipaat lepohetkeä. Kokeile aloittaa harjoitus balasanalla tai kun illalla väsyneenä et enää jaksa käydä läpi kokonaista harjoitusta, asetu hetkeksi lapsen lepoasentoon.

Kuvaa klikkaamalla pääset videoon, jossa näet eri versioita Balasanasta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: